Fusieberichten

[gview file=”http://www.parochiedevlaspit.nl/wp-content/uploads/2015/01/fusieboekje-website.pdf”]

Indien er geen brief weergeven wordt, open deze pagina dan in Internet Explorer 9+ of download het bovenstaand PDF.

[gview file=”http://www.parochiedevlaspit.nl/wp-content/uploads/2014/12/beleidsplanpeerkedonders.pdf”]

Fusie stuurgroepBijeenkomst donderdag 8 mei, 19.30 uur tot 21.00 uur in Petrus Donderskerk.

Op allerlei manieren zijn diverse groepen bezig de fusie van de parochies de Bron, de Montfort, Frater Andreas en de Vlaspit voor te bereiden. Zaterdag 12 april was er een bijeenkomst voor alle parochianen waarbij uit alle vier parochies betrokken parochianen aanwezig waren. In die bijeenkomst zijn woorden en bijbelse termen uitgewisseld die de Nieuwe Parochie moeten gaan dragen. René Hornikx was door de stuurgroep uitgenodigd om vooral luisterend aanwezig te zijn en heeft de opdracht meegekregen om voor de Nieuwe Parochie een zgn. “mission statement” te schrijven. Een soort overkoepeld motto waar wij straks allemaal aan mee gaan werken. Het is de bedoeling dat dit de droom van waar wij naar toe willen met de Nieuwe Parochie zo goed mogelijk weergeeft. Die tekst zal op donderdag 8 mei a.s. om 19.30 u. in de Petrus Donderskerk worden gepresenteerd aan alle mensen van de Nieuwe Parochie. Op diezelfde avond zullen 6 groepen “geïnstalleerd” worden. Groepen van mensen die op een bepaald deelterrein kundig zijn en ervaring op hebben gedaan. Ze krijgen de naam “werpijzergroepen”. Een naam die verwijst naar de bergsport. Als je aan het bergbeklimmen bent gooi je een soort werpanker met een lang touw naar boven. Het is de bedoeling dat dit ijzer zich vastzet en zo sterk is dat je je er aan kunt optrekken. Dit beeld gebruiken we omdat we als het ware een aantal ijzers willen uitwerpen om ons naar de toekomst toe te trekken. Rond welke onderwerpen dat zal zijn kunt u de fusiebrief lezen.

Wij willen u van harte uitnodigen om donderdag 8 mei aanwezig Donderskerk bij de presentatie van het mission statement en de installatie van de verschillende groepen.