Het weekend van 7 en 8 maart, eindelijk was het zover.. Het Taizé-weekend na enkele maanden voorbereiding, de bedoeling was dat er ook jongeren uit andere parochies zich in konden schrijven maar dat is helaas niet gelukt. Toch een mooie groep jongeren bij elkaar van de toren Frater Andreas en van het koor Gotiko uit Goirle en van De Mandala. Het bijzondere aan dit weekend was niet zozeer de verschillende Taizé vieringen, maar het feit dat deze vieringen in verschillende kerken gehouden werden. Wel een hoop gefiets op en neer voor de jongeren, maar dit was het meer dan waard. Verschillende kerken, verschillende koren en verschillende Taizé liederen, het waren prachtige vieringen. Rondom het thema ‘Solidariteit’ was er een mooi programma Taizé terugblikneergezet. Op zondagmorgen kwam Lydia Verhagen met een interactief gesprek over Solidariteit en zondagmiddag kwamen er een aantal kinderen langs die volop hebben kunnen genieten van een door ons opgezette spelletjesmiddag. Bellenblazen, hooghouden en tussendoor een cake versieren en gezellig kleuren, dit alles vond plaats in het parochiehuis aan de Vredeman de Vriesstraat. Ook zijn er een aantal jongeren naar het verzorgingshuis van Zwijsen gegaan met vrolijke vaasjes met tulpen om dit aan de verzorging aan te bieden omdat zij prachtig werk doen. Deze middag was helaas al weer te snel voorbij en we gingen snel door naar de protestantse gemeenschap. Daar kregen we een warm welkom en een warme maaltijd, er was het hele weekend super goed gezorgd voor alle maaltijden. In deze prachtige kerk werd het weekend afgesloten met het avondgebed. In elke kerk was een ander koor en de vieringen waren sfeervol op hun eigen manier. Mochten we nog geen zin in hebben in Taizé, dan is dit na dit weekend zeker veranderd! Het aftellen is voor ons begonnen…  Op zondag 3 mei vertrokken wij met 46 personen met jongeren van de Mandala en Gotiko en van de toren Frater Andreas, een hele mooie club van jonge mensen die telkens weer opnieuw genieten van Taizé en het geeft een band waar ze het hele jaar op terug kijken. Op 10 mei zijn we weer terug.

Hierbij willen wij iedereen bedanken die ons op verschillende wijze hebben ondersteunt! Nina en Joos.